Hej kamrater,

Hoppas ni alla har haft en kanonsommar och en välförtjänt vila.

Vi skulle som vanligt vilja kicka igång sensommaren med en sortimentsprovning den 29 aug och visa upp lite nya godsaker i portföljen.

Jillian Johnson är en av våra nya samarbetspartners för i år. Onesta Wines heter hennes ”one woman show”. Jillian har skickat två olika viner till oss, bla en härligt krispig Grenache Blanc ifrån Clay Station Vineyard i Lodi och en underskön Cinsault ifrån Lodis kanske äldsta vingård, 128 år gamla Bechtold Vineyard.
Väldigt rena och snygga viner från en riktig upcoming lady!

Jason Charles mailade oss förra året och presenterade sig som naturvinsmakare?! Inte alltid så spännande introduktion kanske, men han väckte vår nyfikenhet i alla fall. Efter att ha träffat Jason över ett par hamburgare på Gott´s Roadside och provat hans grymma Carignan och Cabernet Sauvignon ifrån Mendocino och Santa Cruz Mountains så tvekade vi inte, detta var något som verkligen saknades i vår portfölj.

Massimo Di Costanzo gjorde sig mest känd under åren som vinmakare på Screaming Eagle. Han jobbade under flertalet år med sin mentor Andy Erickson och har idag satsat på att gå sina egna vägar med Di Constanzo. Druvorna köper han ifrån en av Coombsvilles äldsta vingårdar, Farella Vineyard.
Detta är en Cabernet Sauvignon i den där sammetslena stilen, härligt sötfruktig och tydlig mineralitet ifrån den vulkaniska jorden. Napacab när den är som elegantast.

Efter resan i våras så fick vi också med oss en nykomling från Bourgogne, Dom Vincent et Francois Jouard. Bröderna Vincent och Francois driver denna lilla domaine sedan 1990, ett vinhus med anor tillbaka till 1820-talet. Fokus är det på vita viner från Chassagne, närmare 95% och resten en skvätt rött ifrån samma område.
Rena eleganta viner med påtaglig mineralitet och syra från ca 50 år gamla vinstockar.

Sedan har vi självfallet en hel del nya årgångar som har poppat in under sensommaren.

Hjärtligt Välkomna

Datum: 29 Augusti
Tid. 11.00-15.00
Plats: Rest AG, Kronobergsgatan 37