Morgan 2017-03-19T17:26:04+00:00

Project Description

Morgan

Morgan Winery etablerades 1982 av Dan och Donna Lee med visionen att göra eleganta raffinerade viner från de bästa vingårdarna i Santa Lucia Highland´s och Monterey.

Husets egna vingård Double L Vineyard är belägen i den norra delen av Santa Lucia Highland´s vilket är en under -appellation till Monterey.

Denna organiska vingård om 45 hektar producerar både Pinot Noir, Chardonnay och Syrah. Av många kallas denna del av Santa Lucia Highlands Kaliforniens ”Cote d’Or” och har, med det lite kyligare klimatet, ett första klassigt läge för produktionen av just dessa druvor. Det organiska jordbruket säkerställer den ursprungstypiska stil man har blivit känd för.

Inom det eftertraktade läget finner man flera välkända grannar såsom Sleepy Hollow, Mer et Soleil, Rosella’s och Garys vineyards. Den första skörden från den egna vingården var hösten 1999.

Vinerna görs av vinmakare Gianni Abete som kom till Morgan från Central Coast och Robert Mondavi Corporation.

Vineriet är beläget i Salinas där traditionellt hantverk kombinerat med modern teknologi går hand i hand för att producera viner som är utmärkta exempel från regionen där dess frukt har sitt ursprung.