Project Description

Paul Lato

Efter 10 år som sommelier i Toronto bestämde han sig för att följa sin dröm att göra vin och anlände till Kaliforniens Central Coast.

Hans mentor var Jim Clendenen på Au Bon Climat och Bob Lindquist vid Qupe under dom två första skördarna, och de blev hans inspiration. Hans “avlägsna” mentorer har varit den idag avlidne Henri Jayer för Bourgogne och familjen Chave för dom Rhône varierade druvsorterna. Även om han aldrig träffat någon av hans “avlägsna” mentorer, studerade han på allvar deras vinframställning och personligheter, och drack så många av deras viner som möjligt. Det är främst smaken av deras viner som sporrade honom att använda dem som förebilder.

Något som Paul lärde sig av alla hans mentorer har varit insikten att “sant hantverksmässiga vinframställning är baserad på intuition, lyhördhet och passion.”

Han har vuxit långsamt, i dag gör Paul cirka 500 lådor av Chardonnay, Pinot Noir och Syrah, men jobbar hela tiden på att bli bättre och få tillgång fler fina vingårdar.

Hans Pinot Noir kommer från Gold Coast Vineyard, Fiddlestix Vineyard och Solomon Hills Vineyard och hans chardonnay är från Sierra Madre Vineyards.