Project Description

Wrath

Familjen Thomas förvärvade 2007 vingården San Saba belägen i Santa Lucia Highland´s.

Sedan förvärvet har vingården under lödning av Michael Thomas genomgått genomgripande förändringar där man planterat om stora sektioner med Pinot Noir, Chardonnay och Syrah.

Michael Thomas väg in i vinvärlden är unik även med amerikanska mått mätt, han är utbildad arkeolog och tidigt i hans akademiska karriär drogs han mot Italien och ledde utgrävningar i närheten av Rom och Florens.
Under åren i Italien utvecklades hans passion för mat och dryck och under lediga dagar ägnades större delen av tiden åt besök på vingårdar, restauranger och marknader.

Att skapa sitt eget vin såg Michael som en naturlig förlängning av hans stora passion maten, vinet och hans kunnande av jordmån från hans ursprungliga profession; arkeologin.
Michael har än i dag en forskar tjänst vid universitetet i Austin Texas. Wrath ägs tillsammans med hans mor.
När familjen tog över vingården San Saba och skapade Wrath var hans ambition att skapa rena smaker som representerar sitt ursprung från druva och vingård.
Till sin hjälp har han i dag ett team medarbetare som leds av vinmakare Sabrine Rodem.
En av de senare nyheterna är att Wrath har nått statusen Sustainability Certification från CCVT (Central Coast Vineyard Team)